Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 11 de desembre del 2013

Com parlar bé en públic

Abans de començar a parlar del llibre "com parlar bé en públic" m'agradaria dir que  la comunicació oral avui en dia cal dominar-la i saber-la utilitzar correctament per la majoria de feines i en la de mestre també hi té una especial importància. 

El llibre de “Com parlar bé en públic” de Joana Rubio i Francesc Puigpelat ens revela un seguit de tècniques i trucs per parlar bé en públic, és a dir, per millorar la nostra habilitat per parlar davant d'un auditori. Els autors defensen que tots aquells que són bons oradors fan servir un seguit de tècniques, gestos i mètodes que es poden aprendre amb una mica d’esforç.

Així doncs tots el llibre vol ensenyar a parlar en públic, mostrar idees, trucs i tècniques per tots aquells oradors que vulguin tenir una bona comunicació oral. 

Després d'haver llegit individualment el llibre, el vàrem comentar a la classe i en grups de 5 persones vàrem haver de fer un decàleg de com parlar bé en públic. En el meu grup va sortir el següent: 


1.    Organitzar les idees, fer el guió
2.    Controlar i dissimular els nervis
3.  S'ha de tenir en compte els quatre aspectes de la veu (volum, velocitat, articulació i actitud) i modificar-los segons la situació
4.    Mantenir contacte visual amb el públic
5.    Començar amb un somriure i tenir una actitud positiva
6.    Fer que el públic participi, és a dir, fer-ho dinàmic
7.    Adaptar-se a l'interès i actitud del públic
8.    Actuar i improvisar amb naturalitat
9.    Fer servir els mitjans audiovisuals com un suport
10.  Fer servir frases curtes i senzilles per facilitar la comprensió del públic

També vam posar en comú tots els decàlegs dels diferents grups:






Personalment crec que el llibre " Com parlar bé en públic" és de lectura molt recomanable sobretot per a tots aquells joves que, igual que jo, comencen la universitat i els costa parlar en públic. A la universitat haurem de fer moltes exposicions orals i per fer-les correctament hi ha un seguit de consells que et dóna aquest llibre que s’han de tenir molt en compte, sigui ja en el contingut de l'exposició oral com en el control dels nervis.
Personalment em va costar endinsar-me en la lectura del llibre però de mica en mica et va cridant l’atenció ja que t’adonés que tot el que diu pot ser de gran utilitat en un futur no gaire llunyà. 


Les idees principals que n’extrec jo és que per fer una bona presentació oral cal naturalitat, saber molt bé el que es vol dir i dominar el tema. També cal tenir molt en compte la posició corporal ja que aquesta diu molt d’una persona i abans de que l’orador expressi qualsevol paraula el que veuen els oients és la seva posició, la seva mirada, el seu somriure... Tots aquests factors s’han de controlar ja que expressen molt més del que podem imaginar.

M'agradaria recomanar la lectura d'aquest llibre a tothom ja que qui més qui menys algun dia haurà de fer alguna exposició oral i els consells que s'hi donen poden ser de gran ajuda.
Personalment penso que és molt important saber parlar en públic, ja que diu molt de les persones


M'agradaria relacionar aquesta entrada amb l'activitat que vam haver de realitzar cada un de nosaltres a COED. Per posar en pràctica tots els continguts que havíem aprés del llibre hem hagut de recitar un poema davant de tota la classe. 
El poema que jo vaig escollir va ser el següent:



També la podríem relacionar amb l'activitat que vam realitzar sobre "el bon comunicador" en el que vam triar l'Òscar Dalmau. Ell no seria un bon comunicador si no sabés parlar bé en públic i no arribés a la gent. A més a més puc dir que ens vam adonar que moltes de les tècniques que expliquen en el llibre "com parlar bé en públic" ell les porta a terme. 

Per acabar voldria deixar constància que l'Òscar Dalmau ens va contestar una piulada que li vàrem fer:



3 comentaris:

  1. Molt bona entrada al blog Mireia, el decàleg que vam realitzar està molt ben sintetitzat! Gràcies per publicar-lo!

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt l'entrada, i t'he mencionat en la meva entrada sobre com parlar bé en públic perquè puguin aprofundir amb el teu decàleg!

    ResponElimina